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INTERPRETATION IC 62.2-2007-3 OF 
ANSI/ASHRAE STANDARD 62.2-2007 

Ventilation and Acceptable Indoor Air Quality in Low-Rise Residential Buildings 
  

Approved June 20, 2009 
 
 
Request from: Bruce Wilcox (bwilcox@lmi.net), 1110 Monterey Ave, Berkeley, CA 94707.  
 
Reference: This request for interpretation refers to the requirements presented in ANSI/ASHRAE Standard 
62.2-2007, Section 7.3, Airflow Rating. 
 
Background:   Builders and code authorities are unsure which systems can use the prescriptive sizing 
approach and which systems need to measure airflow.  For some systems it is ambiguous which air flow 
must be measured. 
 
Interpretation:  The intent of Section 7.3 is that airflow means the quantity of outdoor ventilation air 
supplied and/or indoor air exhausted by the ventilation system.  Airflow measurements are not required for 
systems where both the fan airflow rating at a pressure of 0.25 in. w.c. (62.5 Pa) meets the airflow 
requirements of this standard and the duct sizing meets the prescriptive requirements of Table 7.1 or 
manufacturer’s design criteria.  Airflow meeting the requirements of the standard must be measured for all 
other systems. 
 
Question: Is this Interpretation correct? 
 
Answer:  Yes. 
 
Comments: None. 
 
 
 
 


